Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szerelmes városok

2012.01.11

szerelmes_varosok10_olaj_farost_60x80cm.jpg

Szerelmes városok ciklusomat a vidékről városba vágyódásomon túl egy a reneszánsz nyomában tett társasutazásunk motiválta. Az utazás után évek teltek el, mire megérlelődött bennem e képkollekcióm alapmondanivalója, technikai felépítése. Legyen impulzus, legyen béke, és legyen szerelem! A láttatott városrészekben, ezért ölelkeznek a házak, avagy éppen hidakkal vannak összekötve.
A különböző istenhitű és vallási felekezetű emberek által emelt gyülekezeti építmények a közéjük beszerkesztett hidak segítségével remélhetően kibékíthetők lesznek egymással.
Városaim megfestéséhez a konstruktív irányzatot hívtam segítségül, igyekeztem változatos színvilágot felvonultatni, napszakokat megragadni, és a kitalált városrészeket meseszerű játékossággal elkészíteni. Kontúrfestéssel jól elkülöníthetővé tettem a különböző színekkel, tónusokkal megfestett elemeket. E seholsincs városaimat azoknak ajánlom, akik még képesek a játékra, képesek szeretni, szerelmesnek lenni, és elrugaszkodni egy kicsit a valóságtól.
 
Vecsei László Ezékiel főfoglalkozású festőművész

  

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.