Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Elbeszélés

Cikkek

Alterblog

2012.01.14

 

Felkúszott az ébredés a gyomromból a torkomon át a fejemig. A gyomrom émelyeg, a torkom száraz, az agyamat meg mintha szilánkokra tört üvegcserepekkel hasogatnák. Hol vagyok? Képtelen vagyok tájékozódni, pedig leragadt pilláim mögül is érzem, hogy világos van, valamerről mintha motozást, kulcscsörgést hallanék, meg ajtócsapódást. Hány óra lehet? És milyen nap? Szemhéjam lassan meglazul, résnyire emelkedik, felismerem Levente szobáját, persze, hallom is, hogy itt hortyog mellettem. Jól kiszúrtam magammal, tegnap finoman fogalmazva is többet ittam a kelleténél, tessék, itt a büntetés. De hol is voltam? És miért is ittam? Erőltetem szétpattanni készülő fejemet, de nem jut eszembe.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Elbeszélés | Hozzászólások: 0

Amikor egy gyerek verekszik

2012.01.12

 

 

Iskola után indultam haza, erre a hónapra nem voltam befizetve a menzán anyám elfelejtett pénzt adni rá. Sem tízóraim, sem ebédem. Ráadásul, amit csomagoltam reggel, azt is otthon felejtettem.
Szóval éhes voltam, éhes és dühös. Megint verekedésbe keveredtem Vadász Bálinttal, mert kurvának nevezte az anyámat, azt kiabálta, hogy az apukája az anyu miatt költözött el otthonról, és belém rúgott. 

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Elbeszélés | Hozzászólások: 0

Elmerült emlék

2012.01.16

 

Túl korán érkeztem. 

A rendelőintézet széles várójában csak a takarítónő serénykedik, határozott mozdulatokkal lendítve jobbra, balra a széles talpú felmosórudat. Dolgavégeztével egy emelettel feljebb vonul, a súrlódó zörgéssel záródó liftajtó fokozatosan takarja el testes alakját.
Várok.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Elbeszélés | Hozzászólások: 0

Köd mögött a hallgatás

2012.01.13

 

Egykedvűen ülök a padon, szemben velem az ablak sötét felülete visszatükrözi elgyötört képemet. 
Az utolsó vonat könnyedén gyorsulva húz ki a pályaudvarról, elszállingóznak az emberek, a taxis csalódottan, utas nélkül hajt el. A pénztáros behúzza a jegykiadó függönyét, hallom, ahogy fordul a kulcs a zárban, s tompa puffanással csapódik a személyzeti ajtó.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Elbeszélés | Hozzászólások: 0

Vasalt ingek árnyékában

2012.01.10

 

 Már épp szedelőzködtem, hogy hazamenjek, mikor megcsörrent a telefon az asztalomon.

Kicsit tétováztam, ujjaimat nyitottam, zártam, aztán a kötelességtudatnak engedelmeskedve felemeltem a kagylót.
Jetta vagyok! - szólt bele a titkárnő.- A főnök arra kér, menj be hozzá.
- Rendben.
Mindig feszengtem, ha be kellett mennem Dag Patterhez, sose tudtam, hogy viselkedjek vele. 
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Elbeszélés | Hozzászólások: 0

Zigóta

2012.01.17

 

 Déna lassan ébredezett, lecsukott szemhéján keresztül is érzékelte az ablakon át beszűrődő fényt. Bódultan nyúlt az éjjeliszekrényen lévő karórája után, mikor telefonja hangosan megszólalt. Gyorsan felkapta, csendesen bejelentkezett, s közben aggódva a mellette alvó Ronra pillantott. Késő éjszakáig dolgozott, hogy befejezze a beszámolóját, szüksége lenne a pihenésre.

Doktor Tasmani hívta, hogy megvannak a vizsgálati eredmények, jó lenne, ha délután mindketten befáradnának a klinikára, hogy meg tudják beszélni.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Elbeszélés | Hozzászólások: 0