Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Blog

 

Párizsi útibeszámoló

imgp3769.jpg

 

Cikkek

A Nagy Utazás - Párizs 5.

2012.08.19

 

Úgy határoztunk, hogy este a Hotel környékét járjuk be, csak úgy minden cél nélkül sétálgatva az esti városrészben, kicsit magunkba szívni a hamisítatlan párizsi hangulatot. Hihetetlenül meglepett, hogy Párizsban milyen későn sötétedik. A Nap magasságából – itthoni tapasztalat nyomán – úgy ítéltem, hogy cirka négy óra felé járhat az idő, s döbbenten bámultam negyed hetet mutató órámra. Bekaptunk néhány falatot az otthoniból, zuhanyoztunk, átöltöztünk és ráérős andalgással beleolvadtunk a kora esti forgatagba.  

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Blog | Hozzászólások: 1

A Nagy Utazás - Párizs 4. (Montparnasse, Eiffel)

2012.07.27

 

 

Ismerősként indultunk a Place de la Nation-ra, fel (vagy le?) a 12-es Metróra kiszállás a Montparnasse-nál.
Nem túl hosszú sor állt a pénztárnál gyorsan haladt, és kedvezményt kaptunk a Visite kártyánkra.
A 210 méter magas felhőkarcoló egyik nevezetessége, hogy a Virtual Tourist szavazásán a világ második legrondább épületének választották. (Bizonyára nem jártak még Magyarországon, hogy megcsodálhatták volna a szocreál tömböket.)

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Blog | Hozzászólások: 0

A Nagy Utazás - Párizs 3. (Érkezés)

2012.07.24

 

A nemzetközileg használt piktogramoknak köszönhetően egyszerű volt eligazodni a pályaudvaron és megtalálni a metróhoz vezető utat. Egész „otthonosan” éreztem magam, mikor megláttam a jegypénztár előtt kígyózó sort, meg hogy a két cassa közül csak az egyik működik. Ami más volt az az, hogy az emberek hihetetlen türelemmel és tülekedés nélkül várták, hogy sorra kerüljenek. Még otthon kiírtam egy kartonra, hogy két darab Paris Visite kártyára van szükségem (ez a fajta jegy három napig mindenféle közlekedési eszközre használható, sőt, ezt bemutatva a belépőjegy jó néhány helyen 20-30%-kal olcsóbb), a pénztáros rápillantott és már adta is jegyeket. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Blog | Hozzászólások: 0

A Nagy Utazás - Párizs 2. (Úton)

2012.07.23

  A Railjet öt perces késéssel érkezett az állomásra, helyjegyünk az utolsó vagonra szólt, úgyhogy szaladtunk egyet, hogy ne fenn a vonat szűkös folyosóján kelljen húzni a bőröndöt és keresgélni a helyünket. Jól esett a hűs klíma, s elégedetten dobtuk le magunkat a dizájnos ülésekre. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Blog | Hozzászólások: 0

A Nagy Utazás - Párizs 1. (Készlődés)

2012.07.22

 

 Még a kórházban töltött hetek valamelyik napján arról beszélgettünk Lacival, ha felépülök és újra tudok járni, megajándékoz egy utazással, elmegyünk Párizsba.

Hát felépültem, járásom, ha nem is a régi, de megbízható, az ígéret beváltásra került. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Blog | Hozzászólások: 0